Webinár č. 1: Obehové hospodárstvo ako príležitosť pre podnikanie

O 30 rokov má byť Európa klimaticky neutrálna. Aby sme dosiahli nízkouhlíkovú budúcnosť, musíme pretransformovať našu ekonomiku a postaviť ju na princípoch obehového hospodárstva. Obehové hospodárstvo je jedným z hlavných pilierov Európskej zelenej dohody (Green Deal), prináša príležitosti pre podnikanie a nový vietor do plachiet v krízových časoch. Ak sa chopíme príležitosti dnes, môžeme profitovať už zajtra.

Webinár zodpovie tieto kľúčové otázky:

  • Kam sa uberá európska a národná legislatíva v oblasti obehového hospodárstva?
  • Aké príležitosti prináša obehové hospodárstvo pre vaše podnikanie?
  • Aké akčné kroky môžeme ako podnikatelia prijať už dnes, aby nás neprekvapila sprísňujúca sa legislatíva?

Komu je webinár určený?
Pre zvedavých podnikateľov a podnikateľky, ktorí chápu potrebu inovácií a pre odbornú a širokú verejnosť, ktorá chce poznať novinky a trendy v oblasti obehového hospodárstva.

Webinár bude pozostávať z týchto prednášok:

  1. Strategické smerovanie obehového hospodárstva v európskom a národnom kontexte /zástupcovia MŽP SR
  2. Obehové hospodárstvo ako príležitosť pre podnikanie / Petra Csefalvayova, INCIEN
  3. CREATIVITY4CIRCULARITY Inovujte udržateľne a zároveň kreatívne. Predstavenie výzvy pre výrobné spoločnosti /Jana Bieliková, SBA

Webinár je súčasťou série 3 online podujatí, ktoré organizuje platforma pre obehové hospodárstvo Circular Slovakia, Inštitút cirkulárnej ekonomiky, Ministerstvo životného prostredia SR a Slovak Business Agency.

Pre verejnosť a záujemcov o webinár mimo partnerov platformy Circular Slovakia bude webinár dostupný naživo cez stream. Pre viac informácií sledujte podujatie na Facebooku: https://www.facebook.com/events/342060013902798